Tartu juhid rääkisid Viljandis Euroopa kultuuripealinnaks pürgimisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linna esindajad tutvustasid neljapäeval Viljandi esindajatele 2024. aastal Euroopa kultuuripealinnaks kandideerimise eesmärke ning uurisid Tartu ja Viljandi võimalikke koostöökohti.

«Tartu ja Viljandi on mõlemad nii Lõuna-Eesti kui terve riigi kontekstis olulised kultuurilinnad,» ütles Tartu abilinnapea Madis Lepajõe pressiesindaja vahendusel. Koostööst 2024. aasta kultuuripealinnaks kandideerimisel saavad mõlemad linnad kasu ning Viljandis asub Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia, mis oma ainulaadsuses on tähtis ühenduslüli kahe linna vahel.

See oli esimene Tartu ja Viljandi kultuuripealinnateemaline kohtumine. Arutelul osalenud organisatsioonide esindajad avaldasid lootust, et kaks linna saavad teineteisele protsessi käigus toeks olla ja tulevikus kohtutakse uuesti konkreetsemate plaanidega.

Viljandi linnapea Madis Timpsoni kutsel võtsid arutelust osa Ugala, pärimusmuusika keskuse, muusikakooli, Sakala keskuse, Viljandi loomemajanduskeskuse, Noore Tantsu festivali ja kultuuriakadeemia esindajad.

Tartu otsustas mullu sügisel kandideerida  Euroopa kultuuripealinnaks. Selle tarvis teeb Tartu koostööd Lõuna-Eesti omavalitsustega. Euroopa kultuuripealinna tiitlit on kandnud kõik tähtsamad Euroopa linnad. Paljud neist on otsustanud kandideerida koos ümbritseva piirkonnaga, võimendades sellega kogu regiooni arengut. 2024. aasta Euroopa kultuuripealinn Eestist selgub pärast kahte taotlusvooru 2019. aasta lõpus.

Sakala kirjutab tänasest kohtumisest pikemalt homses lehes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles