Sada Viljandimaa last sõidavad tasuta «Eesti laulu» peaproovi vaatama

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevusfond Aitan Lapsi viib 100 Viljandimaa koolilast  laupäeval Tallinnasse vaatama Eesti Laulu peaproovi.
Heategevusfond Aitan Lapsi viib 100 Viljandimaa koolilast laupäeval Tallinnasse vaatama Eesti Laulu peaproovi. Foto: aitanlapsi.ee

Heategevusfond Aitan Lapsi ning «Eesti laul» viivad 100 Viljandimaa koolilast  laupäeval Tallinnasse vaatama Eesti Laulu peaproovi ning kutsuvad kõiki kontserdil käinud lapsi üles osalema temaatilisel esseekonkursil.

Aitan Lapsi fondi nõukogu liige Eero Nõgene kõneles, et sama ettevõtmine sai teoks mullugi, kui kogu Eestist toodi 1500 last «Eesti laulu» peaproovi vaatama. Tagasiside oli sellele erakordselt soe. «Seetõttu otsustasime selgi aastal anda 1500 lapsele kogu Eestist võimaluse aasta ühe suurema muusikasündmuse peaproovile ja oma lemmikutele kaasa elada,» lausus Nõgene.

Lisaks muusikaelamuse pakkumisele kutsub heategevusfond Aitan Lapsi koostöös rahvusringhäälingu ja lastekirjanduse keskusega kõiki kontserdil käinud noori osalema esseevõistlusel, mille kolme parema töö autorid saavad 150, 100 ja 50 eurot. Samuti panevad Aitan Lapsi ja ERR 12 kõige vahvamale võistlustööle auhinnaks välja ekskursiooni rahvusringhäälingusse.

«Et eelmisel aastal saime palju tänukirju, siis mõtlesime, et miks mitte sel aastal koguda laste mälestusi kontserdil osalemisest. Palume »Eesti laulu« kontserti vaadanud noortel kehastuda muusikaajakirjanikeks ning oma elamused ja arvamused kirja panna,» rääkis Nõgene.

Ühe A4-lehekülje pikkusi tekste ootab Aitan Lapsi Viljandimaa lastelt 19. märtsiks e-posti aadressil info@aitanlapsi.ee. Teksti juurde tuleks kindlasti märkida kirjutaja nimi, kool, klass ja e-posti aadress.

Huvitavamaid lugusid aitavad välja valida rahvusringhäälingu, heategevusfondi Aitan Lapsi ja lastekirjanduse keskuse esindajad. Parimatele noortele muusikaajakirjanikele antakse auhinnad 16. aprillil. Võitjaid teavitatakse e-kirja teel ning Aitan Lapsi kodulehel ja Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles