Viljandi ajakohastab taotluste esitamist Spoku kaudu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linn ajakohastab taotluste esitamise võimalusi oma kodulehel.
Viljandi linn ajakohastab taotluste esitamise võimalusi oma kodulehel. Foto: viljandi.ee

Märtsist leidub Viljandi linna koduleheküljel hariduse valdkonna avalduse blankettide seas kaks vormi, mis on läbi teinud uuenduse ning on esimeseks sammuks linlaste kiire ja mugava iseteeninduskeskkonna loomisel.

Spoku – just sellist nime kannab keskkond, millega Viljandi linn liitus, – on taotluste vastuvõtu ja menetlemise süsteem omavalitsusele ning iseteeninduskeskkond elanikule. Esialgu oli see pelgalt spordi- ja kultuuritoetuste menetlemise süsteem, nüüdseks on funktsioonid laienenud, kuid nimi jäänud. Süsteem peaks lihtsustama taotlemist ja kiirendama omavalitsuse ametniku tööd ning muuta omavalitsuse töö võimalikult läbipaistvaks.

Iseteenindus on ühendatud rahvastikuregistri ja äriregistriga. Kõik esitatud taotlused registreeritakse automaatselt dokumendiregistris.

Märtsist alates on iseteeninduskeskkonnas aktiivsed kaks taotlust: esimesse klassi astumise ja koolimineku toetuse taotlus. Jõudumööda lisanduvad keskkonda ka kõik teised taotlused. Lastevanematel tuleb minna linna koduleheküljele, et aegsasti esitada taotlused, mida oodatakse 7. aprilliks.

Taotluse saavad esitada iseteeninduse kaudu need, kelle lapse rahvastikuregistrijärgne elukoht on Viljandi linn, ja keskkonda saab siseneda otselingilt piksel.ee/spoku/viljandi/ või linna veebilehe kaudu.

Iseteenindusse saab siseneda ID-kaardi või Mobiil-IDga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles