Külmas vajas puksiiri abi 20 sõidukit

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastega kinno kiirustanud Reet Pajumägi pidi poja ja tütre abiga auto Männimäe majade vahele ohutusse kohta lükkama. Ka ajakirjanik Martti Reinet ei pidanud paljuks viljandlannat aidata.
Lastega kinno kiirustanud Reet Pajumägi pidi poja ja tütre abiga auto Männimäe majade vahele ohutusse kohta lükkama. Ka ajakirjanik Martti Reinet ei pidanud paljuks viljandlannat aidata. Foto: Elmo Riig

Alanud nädalal on pakane Viljandimaal ära suretanud paljud autod. Teemu Puksiir on viimaste päevadega remondikodadesse vedanud küll mitukümmend sõidukit, kuid üldiselt pole autohoolduste sõnul suuremat külmarikete lainet võimalik täheldada.

Lehola autokeskuse juhataja Hanno Lõpp märkis, et eelmiste aastatega võrreldes on sellel talvel autodel olnud külmakahjustusi väga vähe. «Kas on autod, küte või õlid paremaks läinud, ei oska öelda,» sedastas ta ning lisas, et küll on olnud akudega muret, kuid sedagi vähem kui varasematel aastatel.

Üleeilsest rääkides ütles Lõpp, et treileriga toodi kaks autot. Tema sõnul on külmast tulenevaid probleeme rohkem diiselmootoriga autodel, kuid need on enamasti põhjustatud ebakvaliteetsest kütusest, mis pihusteid ummistab. «Ausalt öeldes lähevad vanemad diiselmootorid isegi paremini käima. Miinus 15 kraadini lähevad uued ilma igasuguse eelsoojenduseta käima, aga kui küünlarelee ei toimi, ei lähe need ka.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles