Juhtkiri. Kuidas hinnata oma privaatsust?

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Kui kusagil räägitakse sellest, milliseid andmeid inimeste kohta täiesti seaduslikult kogutakse, hakkab kõlama nende meeste ja naiste hääl, kes tunnevad end sellest häirituna. Infoühiskonna igikestev küsimus on, kus lõpeb põhjendatud ja vajalik – näiteks julgeoleku kaalutlustest tingitud – andmete talletamine ning algab põhjendamatu inimeste isiklikku sfääri tungimine ja jälitamine.

Inimeste privaatsusvajadus ongi erinev, mistõttu pole niisuguste arutelude lõppu näha. Pole kahtlustki, et tänase leheloo kirjeldus selle kohta, millist infot sidefirmad elektroonilise side seadusest lähtudes aasta jooksul alles hoiavad, tekitab seinast seina arvamusi: ühele ei meeldi see mitte üks põrm, teine kehitab ükskõikselt õlgu.

Tegelikult on olukord tänapäeval veelgi segasem. Üks ja sama inimene võib oma privaatsust eri olukordades täiesti erinevalt hinnata. Märksõnaks on ühismeedia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles