Abielu saab märtsist registreerida vabas õhus

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Sakala kajastas viimati jaanuaris abielu registreerimist Viljandi raekojas, oli sealne saal kombetalituse korraldamiseks veel remondis. Nüüd on ligi 20 külalist mahutav saal raekojas valmis ja ootab värskeid abiellujaid.
Kui Sakala kajastas viimati jaanuaris abielu registreerimist Viljandi raekojas, oli sealne saal kombetalituse korraldamiseks veel remondis. Nüüd on ligi 20 külalist mahutav saal raekojas valmis ja ootab värskeid abiellujaid. Foto: Elmo Riig

Aasta algusest kolis abielude registreerimine maavalitsuse sulgemise tõttu raekotta ning kombetalituse läbiviimine jäi linnavalitsuse õlule. Nõnda otsustas linnavalitsus, et märtsi algusest saab abielu ametlikult registreerida ka väljaspool raekoda.

Küsimuse peale, miks polnud enne võimalik seda kombetalitust vabas õhus korraldada, selgitas perekonnaseisuametnik Aili Öngo, et see tulenes asjaolust, et maavalitsusel polnud riigiasutusena õigust kehtestada teenustasu. «Linnavalitusel on see õigus ja võimalus,» lisas ta.

Nõnda saavadki inimesed märtsi algusest registreerida abielu Viljandi haldusterritooriumil, näiteks lossimägedes, tasuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles