Valitud kuulasid viljandlaste ideid Eesti uueks aastasajaks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakond kohtus teisipäeval Sakala keskuses Viljandimaa inimestega.
Keskerakond kohtus teisipäeval Sakala keskuses Viljandimaa inimestega. Foto: Erakogu

Eile osalesid majandus- ja taristuminister Kadri Simson ja riigihalduse minister Jaak Aab Viljandis rahvakohtumisel. Mõtteid, kuidas Eesti peaks edasi liikuma ning millele tuleb ühiselt keskenduda, jagas kuues teemablokis ligi 60 osavõtjat.

Keskerakond korraldab Eesti juubeliaastal ürituste sarja «101 rahvakohtumist», et kohtuda inimestega ja küsida, mida Eestilt oodatakse ning kuidas luua õiglasem ja parem paik, kus elada.

Ürituse juht, riigikogu liige Helmut Hallemaa sõnas, et osalejate arv Viljandis oli rõõmustav ja näitab, et inimestel on soov Eesti elus kaasa rääkida ja seda mitte vaid valimiskastide ääres.

«Valitsuse juhtiverakonnana seisame Eesti inimeste ja nende heaolu eest. Järgmiste aastate eesmärgid soovime paika panna koos rahvaga ja seda võimalikult laiapõhjaliselt. Vaid tublid Eesti inimesed ise saavad olla vajaduste sõnastajad ja ideede pakkujad,» rõhutas Hallemaa ning lisas, et käimas on nii erakonna programmi kui ka valimisplatvormi koostamine, kus väljapakutud ja läbikaalutud head ideed leiavad rakendust.

Sakala keskuse sammassaalis asetleidnud kohtumisel arutati hariduspoliitika, regionaalpoliitika, ühistranspordi, pensionipoliitika, tööhõivepoliitika ja kodanikuaktiivsuse üle. Laudkondi juhtisid teiste seas riigikogulased Helmut Hallemaa, Kersti Sarapuu ja Siret Kotka-Repinski, aga ka ministrid Jaak Aab ja Kadri Simson. Hallemaa, kes on ühtlasi ka Viljandi linnavolikogu liige, sõnas, et ministrite osalemine andis viljandlastele kindlasti tugeva tõuke aruteludel osalemiseks. «Võimalus arutada otse ministriga Eesti elu murekohti ja lahendusi ei ole kindlasti tavapärane. Mul on hea meel, et Viljandi inimeste hääl täna tugevalt kõlas ja jääb kõlama ka meie riigi järgmistel olulistel sammudel,» ütles Hallemaa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles