Juhtkiri. Heale lõpule lootes

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Interneti avarustest võib leida huumorisketši, milles Jan Uuspõllu kehastatav võlgnik sammub pangakontorisse ja teatab teenindajale, et soovib rääkida oma kodulaenust, mida ta pole juba mitu kuud maksnud. Jääb seejärel hetkeks tasa ja küsib siis nõudlikul häälel: «Kaua võib?! Millal ma teile siis ära maksan? Kaua te ootate? Mis, ma ei kavatsegi seda tagasi maksta või? Ah?! Et võtan laenu ja ei maksagi tagasi? Kaks nädalat tagasi te helistasite mulle. Ma ütlesin teile selge sõnaga, et homme maksan ära. Midagi ma ei maksnud ära teile! Kaua võib niimoodi?!»

See nali kipub meenuma, kui lugeda tänasest lehest lugu sellest, kuidas Viljandi linnavalitsus tahab kesklinna ümberehitamise projektiga 71 päeva hiljaks jäänud ettevõttele leppetrahvi katteks 6000 eurot tasumata jätta, ent too vaidleb vastu argumendiga, et linnavalitsus on hoopis trahvinõudega hiljaks jäänud. Iseenesest on see väide korrektne, kuid ka töö anti linnale alles pärast leppetrahvi esitamise tähtaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles