Külma ilmaga võib kütja maja teadma­tusest põlema panna

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile süttis Olustveres majasein. Esialgsetel andmetel võis tulekahju alguse saada diislitoitel soojapuhurist.
Eile süttis Olustveres majasein. Esialgsetel andmetel võis tulekahju alguse saada diislitoitel soojapuhurist. Foto: Kenno Soo

Viljandimaa päästepiirkonna juhi Jüri Sooviku tõdemust mööda suureneb harjumuspärasest külmemate ilmadega oht elamine teadmatusest või läbimõtlematusest põlema panna. Seetõttu tuleks lähtuda tarkusest, et parem on karta kui kahetseda, ning kui tekib kõhklusi, siis kellegi targema käest nõu küsida.

Soovik tõi välja, et näiteks enne elektriradiaatorite tuppa toomist ja töölepanekut tuleb endale selgeks teha, milline on hoone vooluvõrk.

«Elektriliste küttekehade voolutarbimine on väga suur, mistõttu tuleb jälgida, kas elektrisüsteem selle välja kannatab. Seda peab väga täpselt teadma,» lausus päästepiirkonna juht. Ta lisas, et tähelepanu tuleb pöörata ka kütteseadme seisukorrale. Kui radiaatorit on aastaid kuuris hoitud, tuleb see enne kriitilise pilguga üle vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles