Poeetiline kingitus Eesti Vabariigile

, muusikaõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia direktor Iñaki Sandoval andis vabariigi aastapäeva nädalal Eestis viis kontserti. Ettekandele tuli pianisti enda looming, mis on kirjutatud Viljandis ning saanud inspiratsiooni Eestist.
Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia direktor Iñaki Sandoval andis vabariigi aastapäeva nädalal Eestis viis kontserti. Ettekandele tuli pianisti enda looming, mis on kirjutatud Viljandis ning saanud inspiratsiooni Eestist. Foto: Maritta Anton

​Eesti Vabariigi sünnipäevaks on tehtud imepäraseid kingitusi: kes on meisterdanud hümnimasina, kes kudunud hiigelsuure sinimustvalge lipu, kes pakkunud sada tasuta taksosõitu. Viljandi kultuuriakadeemia direktor Iñaki Sandoval kinkis vabariigile mitu heategevuslikku klaveriõhtut «Estonian Suite. Ood Eestile».

Üks kontsertidest leidis aset 22. veebruaril pärimusmuusika aida väikeses saalis, mis oli omapäraselt ümber sätitud: klaver asus ruumi keskel ja publik istus ringikujuliselt selle ümber. Saal oli väga hämar. Pianisti soov oli, et publik kuulaks ilma vaheaplausita ja silmad kinni, et klaverikeelte vibratsioon jõuaks häirimatult igaüheni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles