Minister Jaak Aab: Viljandi on omaette fenomen

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Jaak Aab.
Riigihalduse minister Jaak Aab. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Riigihalduse minister Jaak Aab on täna Viljandis, mille kiiret arengut ta teistele omavalitsustele eeskujuks seab. Viljandis käib Aab aktsiaseltsis Viljandi Aken ja Uks, Hansa Candle ja Viljandi Veevärk.

«Viljandi on omaette fenomen, sest ettevõtluse poolest ei toimunud seal kümme aastat tagasi peaaegu midagi. Rahvaarv vähenes kiiresti ning keskmise sissetuleku poolest oli see pingerea lõpus,» meenutas Aab, kes sajandi algul oli Võhma linnapea ning Viljandimaa muredega hästi kursis.

«Tänu kohalikele ettevõtjatele on olukord väga palju muutunud ja Viljandi areng on olnud meeletu. Nüüd saab tööpuuduse asemel rääkida hoopiski tööjõupuudusest,» rääkis Aab. «Suur osa selles edus on olnud ka linnal endal, mis on panustanud hea elukeskkonna loomisesse. See omakorda annab ettevõtjatele signaali, et piirkonda tasub investeerida. Seetõttu ongi Viljandi hea näide, kuidas omavalitsuse ja ettevõtluse koosmõjul tõustakse viimasest otsast esiotsa.»

Minister lisas, et hoolimata eduloost on erinevates piirkondades ka muresid. «Seetõttu soovingi ettevõtjatega arutada kitsaskohti ning võimalusi, kuidas neid piirkondades parandada – näiteks väljaspool Tallinna investeeringuteks laenu saamine. Samuti räägime sellest, kuidas saaks innovaatiliste töökohtadega piirkonda rohkem noori meelitada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles