Video. Viljandi suures põlengus hukkus inimene

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval kell 19.43 said päästjad teate, et Viljandi Reinu tee 26a maja on leekides. Sündmuskohalt oli kella üheksaks leitud üks hukkunu.

Puidust kahekorruselise kortermaja põlengu põhjused pole teada, sest kella 21 ajal kustutustööd alles kestsid. Majast on välja toodud vähemalt viis inimest ning kolm neist on viidud haiglasse.

Päästetööde juhi seletusel oli kella üheksaks selge, et põleng sai alguse esimeselt korruselt. Pärast tulekahju lokaliseerimist alustasid päästjad vahelagede lammutamist, et tuli lõplikult kontrolli alla saada.

Reinu tee 26a puidust kahekorruseline kortermaja asub üsna Viljandi linnapiiri lähedal, Espaki ehituskaupade poe ligiduses.

Maja juhatuse liige ning haldaja Andres Nuut tunnistas esmaspäeva õhtul, et on juhtunust šokis. Ise ta hoones ei ela, kuid tunneb kõiki sealseid inimesi. «Seal elab noori ja vanu, korteriomanikke ja üürnikke, aga kõik oli korras ja inimestega probleeme ei olnud,» kinnitas ta. Millest põleng alguse võis saada, ei osanud Nuut arvata. «See ei saanud olla elektri- ega küttesüsteem,» sõnas ta.

Ahiküttega maja korstnaid puhastatakse Nuudi kinnitusel igal sügisel ning elektrijuhtmestik oli korras. «Tõesti ei suuda ette kujutada, mis juhtuda võis ja miks see põleng nii hilja avastati,» nentis Nuut. 11 korteriga maja on kindlustatud, 2011. aastal pälvis toona majas olnud korteriühisus Viljandi linnavalitsuselt «Lilled linna» tunnusmärgi.

Kiirabi-, politsei- ja tuletõrjebrigaadidest eemal kogunenud inimeste seas seisis pisarates ja šokeeritud viljandlanna Roosa Pähn, kes oli parasjagu politseiametnikult teada saanud, et tema poeg, kes maja teiselt korruselt haiglasse toimeti, sai tulekahjus vingumürgituse. 15-kraadises külmas jälgis maja kustutustöid viis-kuus inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles