Koolide sulgemise eelnõu jääb sügiseni volikogu päevakorrast välja

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Direktor Jüri Sulg astus neljapäeval Põhja-Sakala vallavolikogu istungil välja Suure-Jaani kooli Tääksi õppekoha eest, millele terendas kinnipaneku oht nagu ka Sürgavere õppekohale.
Direktor Jüri Sulg astus neljapäeval Põhja-Sakala vallavolikogu istungil välja Suure-Jaani kooli Tääksi õppekoha eest, millele terendas kinnipaneku oht nagu ka Sürgavere õppekohale. Foto: Marko Saarm

Põhja-Sakala vallavolikogu otsustas neljapäeval Tääksi ja Sürgavere õppekoha sulgemist ettenäinud eelnõu hääletuselt välja jätta. Nendele õppekohtadele on aasta lõpuni valla eelarves ette nähtud ligi 140 000 eurot, kuid märtsist plaanib volikogu vaadelda Suure-Jaani kooli koos selle õppekohtadega sügiseks valmiva valla arengukava seisukohalt.

Põhja-Sakala vallavanem Tõnu Aavasalu sedastas, et kuna lapsevanemad ja osa volikogu liikmeid avaldasid survet eelnõu mitte käsitleda, oli selle päevakorrast väljajätmine õige otsus. «Vanemad peavad võtma vastutuse, kas nad on rahul sellise kooliharidusega, mida pakutakse. Kui nad on rahul ja omavalitsus on nõus summasid panustama, siis vallavalitsus täidab neid otsuseid,» kinnitas ta.

Suure-Jaani kooli hoolekogu liige, läinud nädalal haridusministeeriumile õppekohtade sulgemist puudutava märgukirja saatnud Vahur Vingisaar lausus, et suurem osa praegusest volikogu koosseisust teadis eelnõust, aga selle ettevalmistamisest ja taustast ei olnud neil arusaamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles