Neljapäeval tähistatakse Viljandis viipekeele päeva

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stuudiokohvikus Layk asub Turu tänav 5a.
Stuudiokohvikus Layk asub Turu tänav 5a. Foto: Marko Saarm / Sakala

1. märtsil 2007 tunnustati eesti viipekeelt kui üht eesti keele avaldumise vormi ning Viljandi kurtide ühingu eestvedamisel tähistatakse seda päeva ka Viljandis.

Viljandi kurtide ühingu esimees Kalmer Liimets kutsub kõiki eesti viipekeele päeva tähistama ning andis teada, et oodatud on nii kuuljad kui kurdid, viipekeele oskajad kui ka need, kes alles praegu teada said, et selline asi üleüldse olema on.

Kohtumine saab teoks neljapäeval kella 17–19 stuudiokohvikus Layk, mis asub Turu tänav 5a.

Liimets andis teada, et õhtul on võimalik saada infot ning esitada küsimusi kurtuse ja viipekeele kohta, ära arvata viibete ja viipemärkide tähendust, proovida suhelda viipekeeles ja õppida selgeks mõni viipekeel fraas või oma nime sõrmendamine.

Lisaks Viljandi kurtide ühingu esindusele on kohal viipekeele õpetajad Jari Pärgma kultuuriakadeemiast ja Liivi Ilves gümnaasiumist. Samuti on lubanud tulla kutseõppekeskuse endised ja praegused õpilased, kes on omandanud või omandavad haridust eesti viipekeele vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles