Presidendi rahvarõivad valmisid Olustvere tekstiiliõpetaja kätetööna

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juubelivastuvõtul presidendipaari Tori linnamoelised rahvarõivad valmistas Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli tekstiilieriala õpetaja Inna Raud koos oma meeskonnaga.
Juubelivastuvõtul presidendipaari Tori linnamoelised rahvarõivad valmistas Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli tekstiilieriala õpetaja Inna Raud koos oma meeskonnaga. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tori linnamoelised rahvarõivad, mida Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid aastapäeva vastuvõtul kandis, olid valminud Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli tekstiilieriala õpetaja Inna Raua näputööna. 

«Mul oli meeskond ka,» tähendas ta ja rääkis, et kui presidendi kantselei oli ettepaneku teinud, mõistis ta, et õpetamise koormus on niivõrd suur, et üksi poleks reaalselt võimalik kõike ära teha. Raud on põhjalikult uurinud oma kodukoha Vändra rahvarõivaid ja Tori on selle naaber. Nii on tema kirjutatud ka Tori peatükk raamatus «Pärnumaa rahvarõivad». 

Rahvarõivaste juurde jõudis ta küpsemas eas kultuuriakadeemias õppides, kuid nagu ta ise ütles, on rahvuslik aines teda aastaid kõnetanud. «Nii kui sõrme andsin, võttis see maailm mu endasse,» lausus ta. «Mu soov oli näidata kihelkonnasisest variatiivsust, et kõik ei käiks ühe mundriga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles