Klubikaaslase tugi aitas viljandlase medalile

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Ronimois
Mihkel Ronimois Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval oma kaalukaima Eesti meistrivõistluste medali saanud Mihkel Ronimois pälvis Eesti koondise peatreeneri tähelepanu ning kutse startida homme Jurmalas peetaval rahvusvahelisel mõõduvõtul.

Laupäeval Elvas peetud Eesti jalgratturite kriteeriumisõidu meistrivõistluste viimasel etapil lõpetas Mihkel Ronimois U-23 ja eliitklassi ühise sõidu kuuendana ning oli U-23 arvestuses teine. Viimase sõidu kõrge lõpukoht kergitas viljandlase tiitlivõistluste kokkuvõttes seniselt viiendalt positsioonilt poodiumile.

Viimast hooaega noortearvestusse kuuluv Mihkel Ronimois hindas teenitud pronksmedalit oma ratturikarjääri kaalukaimaks. «Seni võidetutest on see kindlasti tubli sammu võrra ees,» tõdes varemgi rattakrossi tiitlivõistlustel autasustatute sekka jõudnud noormees.

Ronimois rääkis, et oli Elva keerulisel rajal võistluse lõpupoole kukkunud, kuid peab oma etteastet sellest hoolimata õnnestunuks. «Suurt tuge pakkus mulle distantsil meeskonnakaaslane Markus Paas, kes vedas mind esimeste vahefinišite eel kenasti lahti ja aitas sealt punkte korjata,» tunnustas Mihkel Ronimois sõpra.

Rattaklubi treener Marek Johanson ütles, et oli otsustanud teha Elva etapi eel U-23 arvestuses panuse Mihkel Ronimoisi võidule. «Elva raske profiiliga rada sobib Mihklile, kes tunneb end kindlamini just tõusudel,» seletas ta. «Tänusõnad Markus Paasile, kes Mihklit rajal abistas,» kiitis treener teistki U-23 ratturit. Markus Paas lõpetas Elva sõidu 12. kohaga, oli U-23 arvestuses kuues ning Eesti meistrivõistluste kokkuvõttes viies.

Markus Paasi järel sai tänavustel meistrivõistlustel kuuenda tulemuse Saaremaa klubi vormis pedaaliv Mulgimaa mees Sten Sarv. Viljandi rattaklubi sõitjatest noppis Elvas ühe vahefinišipunkti äsja Prantsusmaalt naasnud Martti Välk, kes tuli U-23 arvestuses viiendaks.

Eesti meistrivõistluste pronksmedali saanud Mihkel Ronimois avaldas lootust, et hästi alanud hooaeg jätkub sama hooga. «Sõiduvorm peaks olema tõusuteel. Ehk õnnestub mul reedel Jurmalas hästi sõita ja treenerile muljet avaldada. Tuleval nädalal soovin startida mulle kenasti sobiva rajaga Tartu grand prix’il,» kõneles sportlane.

Alanud hooajal sihib Ronimois maanteel võidetud medalile lisa. Juunis peetavate grupisõidu meistrivõistluste kõrval on ta olulise sihi seadnud augustisse: siis seisavad Eesti maaülikooli tudengil ees stardid Hiinas korraldatavatel üliõpilaste maailmamängudel.

Elvas lõppenud Eesti kriteeriumisõidu viimasel etapil oli Viljandi rattaklubi sõitjatest esikolmikukohale lähedal ka M-14 klassi kuuluv Kristjan Johanson. 8,5-kilomeetrisel noortesõidul pääsesid konkurentidelt eest ära neli ratturit, ent paraku jäi liidrite seas rassinud viljandlane lõpuspurdis napilt neljandaks.

Meistrivõistluste kokkuvõttes lõpetas Kristjan Johanson kriteeriumi viiendana. Klassis M-18 oli Josten Vaidem Elvas kümnes ja kokkuvõttes üheteistkümnes, M-16 poistest tuli Greg Hallop meistrivõistluste kokkuvõttes 23. kohale ja N-14 koondtabelisse sai Reelika Varblane kaheksanda tulemuse.

Noorima, M/N-12 klassi sõidud meistrivõistluste arvestusse ei lähe. Elvas olid meie parimatena Joosep Sankmann kuues ja Ilona Tasane neidude arvestuses kolmas.

Homseks on Eesti jalgratturite koondise peatreener Toivo Suvi kutsunud Viljandi klubi mehed Markus Paasi ja Mihkel Ronimoisi rahvusvahelise Jurmala grand prix’ ühepäevasõidu starti. Kahe viljandlase kõrval kuuluvad kaheksaliikmelisse Eesti meeskonda veel viis U-23 klassi ratturit ning Astana Pro klubi sõitja Tanel Kangert.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles