Kaitseliidu Sakala malev rivistab end staabi ees

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu Sakala malev
Kaitseliidu Sakala malev Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui viimastel aastatel on Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamise osaks olnud Viljandis Kaitseliidu Sakala maleva rivistus lauluväljakul, siis tänavu on sellel platsil jääväljak ning rivistus tehakse Sakala maleva staabi ees.

«Alustame rivistust kell 8.30 oma staabihoone ees ega tee seda linnarahva ees,» selgitas Kaitseliidu Sakala maleva pealik Andrus Tiitus. Sellel rivistusel antakse üle malevapealiku tänukirjad ning määratakse kõrgemad auastmed neile, kes on selle välja teeninud.

Major Ahto Alaselt Kaitseliidu Sakala maleva pealiku ameti üle võtnud major Andrus Tiitus sai tulla tööle selle aasta alguseks valminud staabihoonesse. Tiitus lubab panna rõhku sellele, et hea maja seinte vahel valitseks meeldiv õhustik.
Major Ahto Alaselt Kaitseliidu Sakala maleva pealiku ameti üle võtnud major Andrus Tiitus sai tulla tööle selle aasta alguseks valminud staabihoonesse. Tiitus lubab panna rõhku sellele, et hea maja seinte vahel valitseks meeldiv õhustik. Foto: Elmo Riig

Kell 9.30 liigub malev kohtumaja juurde, kus tavapäraselt loeb linnapea ette iseseisvusmanifesti. Pärast seda suundutakse ühises rongkäigus kindral Johan Laidoneri ausamba juurde, kuhu asetatakse pärjad.

Hommikusel rivistusel ning sellele järgnevas osaleb Tiituse hinnangul poolsada malevlast. Kokku on malevas 600 liiget.

Kui tavaliselt on Kaitseliidu Sakala maleva rivistus olnud lauluväljakul, siis tänavu on sinna rajatud uisuväljak ning rivistus tuleks teha uiskudel.
Kui tavaliselt on Kaitseliidu Sakala maleva rivistus olnud lauluväljakul, siis tänavu on sinna rajatud uisuväljak ning rivistus tuleks teha uiskudel. Foto: Sigrid Koorep

Kaitseliidu Sakala maleva kõige tähtsamad tunnustused antakse üle juba reede õhtul Viljandis Sakala keskuses Viljandimaa omavalitsuste liidu juhi ja Sakala maleva pealiku vastuvõtul. Seal saavad aukirja kätte Sakala maleva aasta kaitseliitlane ja aasta naiskodukaitsja, antakse kätte Kaitseliidu pealiku tänukirjad ning kõrged auastmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles