Sõpruslinna Eslövi esindus tuleb külla

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Lõuna-Rootsis asuva Eslövi peaväljakule
Vaade Lõuna-Rootsis asuva Eslövi peaväljakule Foto: Internet

Pikki aastaid põgusa kirjavahetusega piirdunud sõprussuhe Viljandi ja Rootsi linna Eslövi vahel saab uut hoogu, sest siia saabub eslövilaste delegatsioon.

Nagu vahendas Viljandi linnavalitsus, kohtuvad linnavolikogu esimees Tarmo Loodus, linnapea Loit Kivistik ja abilinnapea Ardo Agasild täna õhtupoolikul Viljandi raekojas Eslövi linnajuhtidega.

35-liikmelise delegatsiooni koosseisus on Eslövi volikogu esimees Bernt Nilsson ja linnapea Cecilia Lind, volikogu liikmed, poliitikud ja eri valdkondade tippametnikud.
Viljandi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kull ütles, et tegemist on tähelepanuväärse sündmusega kahe linna sõprussuhete ajaloos.

«Kümmekond aastat ei ole Viljandi ja Eslövi vahel olnud aktiivset suhtlemist peale ametliku kirjavahetuse, kuid eesseisev kohtumine lubab loota, et kahe linna sõprus jõuab uuele tasemele,» märkis ta.

Viljandi ja Eslövi suhted said alguse 1990. aastate algul tänu Andres Koernile, kes oli tol ajal Eslövi suurima ettevõtte Felixi juht. Ametliku sõpruslepingu allkirjastasid Eslövi linnapea Cecilia Lind ja maavolikogu esindaja Tarmo Loodus 1992. aastal.

«Kohtumine tõotab kujuneda huvitavaks ja soojaks. Kohale tulevad ka tolleaegsed linnajuhid Helir-Valdor Seeder ja Ülo Stöör, kellel on kindlasti ligi 20 aasta tagustest sündmustest mõndagi meenutada,» lausus Kull.

Raekoja tutvustamisele ja ülevaate andmisele Viljandi tänapäevast järgneb linnapea vastuvõtt pärimusmuusika aidas. Homme näidatakse külalistele Viljandi peamisi vaatamisväärsusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles