Eesti otsib taas kõige paremat mahetootjat

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu valitakse teist korda Eesti parim mahetootja ja mahetoode.

«Tahame tunnustada kõige paremaid tooteid ja tootjaid ning tutvustada neid ka avalikkusele,» rääkis Mahepõllumajanduse sihtasutuse tegevjuht Airi Vetemaa.  

Võistlusele «Parim mahetootja 2011» saavad 16. juunini kandidaate esitada nii organisatsioonid kui üksikisikud. Tiitli nimel oodatakse mõõtu võtma tootjaid, kellel on mahepõllumajandusele ülemineku aeg seljataga, kelle põllumajandustootmine on heal tasemel ning kes on aktiivsed ka väljaspool oma ettevõtet.

Konkursile võivad oma tooteid üles seada ettevõtted ise. Korraldajad on seadnud tingimuseks, et mahetoode oleks turul olnud vähemalt ühe kuu enne ankeedi esitamise tähtaega, 16. augustit.

Eelmisel aastal teenis parima mahetootja tiitli Viljandimaa põllumehe Arvo Veidenbergi Pajumäe talu, mis on turule toonud hulga piimatooteid. «Pajumäe talu trumbid olid edukas põllumajandustootmine ja oma toodangu väärindamine talu meiereis. Lisaks on seal valmistatu juba kogu Eestis hästi teatud,» selgitas Vetemaa.

Tänavuse parima tootja ja toote valivad erialaspetsialistidest koosnevad seitsmeliikmelised žüriid. Võitjad kuulutatakse välja 18. septembril Eesti vabaõhumuuseumi leivapäeval, kus peetakse ka mahetoodete laat ja külastajad saavad valida oma lemmiku.

Võistlust korraldab põllumajandusministeeriumi tellimusel Eesti Mahepõllumajanduse sihtasutus ühes mahepõllumajanduse koostöökoguga. Parima mahetoote valimisel tehakse koostööd Eesti kulinaaria instituudiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles