Vald leidis Raudna koolile uue ehitaja

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurem osa Raudna põhikoolist on praegu ehitustanner ning mõisakool peaks laste tarbeks täielikult valmis saama järgmise õppeaasta alguseks.
Suurem osa Raudna põhikoolist on praegu ehitustanner ning mõisakool peaks laste tarbeks täielikult valmis saama järgmise õppeaasta alguseks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti üks suuremaid ehitusfirmasid töötab teist kuud Heimtalis asuva kooli kallal, et eelmise aasta septembriks valmima pidanud mõisakool tänavu septembriks valmis saada.

Aktsiaselts Nordecon võttis märtsis üle pooleli oleva Raudna kooli ehk Heimtali mõisa peahoone remontimise ning peab selle hiljemalt 2. septembril valmis kujul Pärsti vallale üle andma.

Esialgse lepingu kohaselt pidi maja valmis olema juba eelmise aasta septembris, kuid Pärsti valla juhid ja mõisahoone esimene ehitaja, aktsiaselts Remet läksid lepingu tõlgendamisel omavahel tülli ning vald otsustas lepingu ühepoolselt lõpetada.

Kui Nordecon kevadel töö üle võttis, sai ta endale ehitise, millest veerandi jagu oli küll valmis, kuid ka seda tuleb osaliselt parandada. Küsimusele, kui kalliks ehitus vallale läheb, vastas vallavanem Erich Palm: «Väga kalliks!»

Vaidlused eelmise ehitajaga ning remondi venimine tähendavad Pärsti vallale kogu ehituse olulist kallinemist. Remet pidi mõisa korda tegema 1,17 miljoni euro eest ning firmale maksti tegelikult välja ligi 595 000 eurot.

Nordeconile on Pärsti vald nõustunud maksma 1,14 miljonit eurot. Seega läheb töö Pärsti vallale maksma 1,73 miljonit. Sellele lisandub klassiruumide sisustusele kuluv summa, mis pole praegu teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles