Rehvivahetus kulgeb seni veel tasapisi

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana-Võidu autokeskuses, kus kliente teenindatakse elavas järjekorras, jagus töömeestel eile tegevust, kuid kliente ukse taga ei tungelnud.
Vana-Võidu autokeskuses, kus kliente teenindatakse elavas järjekorras, jagus töömeestel eile tegevust, kuid kliente ukse taga ei tungelnud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ennatlikult külmemat ilma ja lörtsi lubanud ilmateade tõi autoteenindustele tööd juurde, kuid suurem osa juhte sõidab veel suverehvidega.


Uus ennustus lähipäeviks külma ei luba, talveilmast rääkimata. Osaühingu Vana-Võidu Autokeskus juhatuse liige Loit Kivistik ütleb, et sellest hoolimata on praegu siiski igati paslik aeg rehve vahetada, sest järjekorrad on lühikesed.



«Kui eelmisel nädalal hakati lörtsist rääkima, elavnesid ka autojuhid,» lausus ta. «Neljapäevast tuli meile tööd juurde ja kõige kibedam aeg jäi laupäeva, kui järjekorras ootas neli-viis autot.»



Eile, uue nädala algul oli tema sõnul jälle vaiksem. Töömeestele tegevust küll jagus, aga kui järjekord tekkis, piirdus see enamasti ühe-kahe autoga. Kivistik meenutas, et varasematel aastatel on talve ootamatu saabumise puhul järjekorras seisnud ka poolsada autot.



«Praeguseks on ehk vaid kümme protsenti juhtidest autole talverehvid alla pannud,» hindas ta. «Praegu oleks igati õige aeg see töö ette võtta.»



Viljandlane Ene Sampann oli eile üks neist, kes oli otsustanud rehve vahetama tulla ja pääses kohe ilma järjekorrata löögile.



«Vaatasin paari pikemat prognoosi, mis lubavad talve novembri alguseks,» lausus ta. «Eelmisel aastal jäin hiljaks, pidin ühe päeva lumes suverehvidega sõitma.»



Silberauto Eesti aktsiaseltsi Viljandi esinduse teenindusmeister Indrek Muks lausus, et enne hiljutist lörtsijuttu rehvivahetajaid eriti polnud, kuid too prognoos tõi esimesed autojuhid kohale.



«Ma ei tea muidugi ennustada, mis edasi saab, kuid kindlasti ei tasuks rehvivahetust viimasele minutile jätta,» ütles ta.



Osaühingu Car-Fix raamatupidaja Aino Hiis kinnitas, et jutt võimalikust lörtsisajust elavdas pisut rehvivahetust, kuid massilisest tegevusest on asi veel kaugel.



«Meie juures tuleb rehvivahetus enne kokku leppida ja näiteks täna veel üksikuid vabu kohti on,» lausus ta. «Tipphetkel ulatub ooteaeg kahe nädalani.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles