Haruldase hõbemargi saavad kingiks poliitikud ja 24. veebruaril sündivad lapsed

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Posti hõbedast margi esitlus.
Eesti Posti hõbedast margi esitlus. Foto: Omniva

Viljandi gümnaasiumis esitleti hõbedast postmarki, mis anti välja Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tähistamiseks. Numismaatikutele oli esitlus väga tähtis, sest sellel sai lisaks margile esimese päeva templi ja ümbriku.

Foto: Omniva

Hõbemarki esitlesid Viljandis Eesti Posti juhatuse esimees Joona Saluveer, riigisekretär Heiki Loot ja margikunstnik Indrek Ilves.  Neljapäeval oli hõbemark piiratud koguses müügil kõikides postkontorites ning Omniva e-poes. Haruldase hõbemargi tiraaž on 30 000 eksemplari. Margi nominaalhind on 10 eurot, mõõtmed 28 x 38 millimeetrit ning kaal 1,2 grammi. Hõbemargid on pakendatud läbipaistvatesse plastist kaitsekapslitesse.

Esimene koht, kus hõbedast postmarki inimestele avalikult näidati, oli Viljandi gümnaasiumi aatrium.
Esimene koht, kus hõbedast postmarki inimestele avalikult näidati, oli Viljandi gümnaasiumi aatrium. Foto: Marko Saarm

Riigikantselei EV100 juhtrühma esimees Toomas Kiho sõnul on Eesti Vabariigi 100 aasta jooksul Eestis välja antud 840 margiväljaannet, kuid Eesti juubelile pühendatud hõbedast mark on kõige erilisem.

Et hõbedast markide tootmine on tavapärasest oluliselt keerukam, ei tule margi tiraaž mitte ühekorraga, vaid väiksemate partiide haaval. Seepärast ei ole praegu saadaval kogu tiraaž, vaid ainult osa sellest. Omniva ennustuse kohaselt avapäeval seda kõigile soovijatele ei jagu.

Eesti Posti hõbedast margi esitlus.
Eesti Posti hõbedast margi esitlus. Foto: Omniva

Margiesitlusel kingiti kuus nummerdatud komplekti peaministrile, riigisekretärile, Viljandi volikogu esimehele, Viljandi linnapeale, gümnaasiumi direktorile ja margikunstnikule. Samuti said esimese päeva templiga kinkekomplekti ja margi kohal viibivad ministrid, riigikontrolör ja õiguskantsler.

Omniva kingib hõbemargi kõikidele lastele, kes sünnivad tänavu 24. veebruaril. Nende vanemad saavad margi kätte sünnitusmajas.

Foto: Omniva
Eesti Posti hõbedast margi esitlus.
Eesti Posti hõbedast margi esitlus. Foto: Omniva
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles