Pärimusmuusika festival avalikustas esimesed esinejad

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trad.Attack! üle-eelmisel Viljandi pärimusmuusika festivalil. Menukas ansambel on tänavu taas muusikapeol üles astumas.
Trad.Attack! üle-eelmisel Viljandi pärimusmuusika festivalil. Menukas ansambel on tänavu taas muusikapeol üles astumas. Foto: Elmo Riig / Sakala

26.–29. juulini peetav Viljandi pärimusmuusika festival alustas esinejate avalikustamist. Eesti esinejatest on sel aastal festivalil Untsakad, Trad.Attack!, Curly Strings, Zetod ja Puuluup. Välismaalt tulevad Bombino Nigerist, The East Pointers Kanadast, Kiharakolmio Soomest, Dobranotch Venemaalt ja Lekarerätten Rootsist.

Eesti esinejad moodustavad nii-öelda kahurväe, need on tuntud Viljandi folgi esinejad, keda püsifolkija armastab ning ootab. Välismaa esinejate nimekiri täieneb aja jooksul veel ligi kümne nimega ja moodustab tugeva läbilõike kogu maailma rahvaste muusikast.

26.  Viljandi pärimusmuusika festivali teema on «Sajaga!», mis peegeldab kõige paremini noort ja pulbitsevat energiat. Sel aastal toobki festival kokku noorema põlvkonna pärimusmuusika professionaalid ja tulevikutalendid kodu- ja välismaalt.

Programmipealik Tarmo Noormaa.
Programmipealik Tarmo Noormaa. Foto: Elmo Riig

Viljandi pärimusmuusika festivali programmijuht ja pärimusmuusika keskuse juhataja on tänavuse programmi suhtes elevil. «Programm on mitmekesine ja tõepoolest sajaga noortepärane. Südame teeb soojaks ja meele uhkeks, et kõik meie armsad kodumaised ansamblid on teinud valiku olla just meie festivalil. Hinge lisab ärevust teadmine, et välismaalt on tulemas koosseisud, keda oleme pikalt oodanud, mõnda lausa neli aastat, ja nüüd kannab mitme aasta töö vilja,» kõneles ta.

Festivali pealik Ando Kiviberg ütles, et selleaastane esinejate rida teeks kadedaks ükskõik millise teise sõsarfestivali ükskõik millises maailma otsas. Meeskond on teinud tublit tööd ja kuigi palju on veel teha, on korraldajad sajaga peoks valmistumas.

Viljandi pärimusmuusika festivali piletimüük on samuti kulgenud mõnusas tempos. Piletimüügipealik Anu Rannu tõdes, et ootamatult kiirelt said otsa noortepassid, mille kogust eelmiste aastatega võrreldes suurendati, ent neid on oodata veel lisa. «Et tegemist on noortele mõeldud festivaliga, tahame omalt poolt teha kingituse ja noortepasse veel juurde lisada. Huvilistel tasub hoida kätt pulsil ja silmad-kõrvad lahti. Seda just suve hakul, kui müüki tulevad üksikpiletid: siis lisame juurde ka noortepasse,» selgitas Rannu.

26. pärimusmuusika festivali saab nautida 26.–29. juulini Viljandi lossimägedes ja südalinnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles