Ministrid on neljapäeval Viljandis. Loe mida valitsus Viljandi gümnaasiumis otsustab

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti riigi 100. sünnipäeva eel valgustati Stenbocki maja sinimustvalgesse rüüsse. Tavaliselt peetakse valitsuse istungid selles hoones.
Eesti riigi 100. sünnipäeva eel valgustati Stenbocki maja sinimustvalgesse rüüsse. Tavaliselt peetakse valitsuse istungid selles hoones. Foto: Kaupo Kalda

Eesti Vabariigi 100. aasta sünnipäevanädala jooksul liigub juubelisündmuste kese läbi Eesti linnade ning neljapäeval on riigi keskpunktis Viljandi, sest just Viljandimaalt on pärit suurem osa Eesti riiki üles ehitanud riigivanematest. Neljapäeval kogunevad Viljandisse kõik Eesti ministrid, kes peavad gümnaasiumis oma väljasõiduistungi.

Istungi algus on pidulik ja avatud kooliperele ning kutsutud külalistele. Valitsuse kommunikatsioonibüroo teeb sellest otseülekande, mida saab jälgida veebilehel www.valitsus.ee. Lisaks sõnavõttudele ja peokõnedele on aga valitsuse tööplaanis hulk olulisi küsimusi. Näiteks on kavas anda kodakondsus sajale inimesele ning seda on rohkem kui valitsuse tavalistel istungitel

Kaitseminister Jüri Luik toob valitsuse ette Kaitseliidu seaduse ja tulumaksuseaduse muutmise seaduse eelnõu ning Kaitseväe korralduse seaduse muutmise ja sellest tulenevalt teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu. Kaitseminister soovib muuta kaks aastat vana valitsuse korraldust, millega tõstetakse Kaitseliidu tegevväelaste ametikohtade arvu ülempiiri seniselt 227-lt ametikohalt 232 kohani.

Rahandusminister Toomas Tõniste esitab suure elektrikulude osakaaluga ettevõtjatele elektriaktsiisi soodusmäära kehtestamist käsitleva seaduse eelnõu ja riigihalduse minister Jaak Aab soovib muuta väikesaarte komisjoni põhimäärust.

Välisminister Sven Mikser esitab valitsusele eelnõu Eesti Vabariigi erakorraliste ja täievoliliste suursaadikute kandidaatide esitamiseks ning keskkonnaminister Siim Kiisler soovib valitsuse seisukohta Tony de Brumi deklaratsiooniga ühinemise kohta. Selle deklaratsiooniga soovitakse rõhutada rahvusvahelisest merendussektorist pärit kasvuhoonegaaside heite vähendamise vajadust.

Justiitsminiser Urmas Reinsalu eestvõttel peab Eesti võtma seisukoha Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse Euroopa kodanikualgatuse kohta ning Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiivi osas, mis reguleerib kaupade müügilepinguid. Lisaks vajab Eesti seisukohta Euroopa Liidu välisasjade nõukogu kohtumiseks, kus arutatakse Moldovas ja Venezuelas toimuvat ning Lähis-Ida rahuprotsessi.

Istungi kommenteeritud päevakorra leiab siit.

Valitsuse istungi pikkus sõltub enamasti sellest, kui palju on vaidluseid tekitavaid küsimusi. Tavaliselt tekib diskussioon väheste päevakorrapunktide üle ning istung võib lõppeda mõne minutiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles