Viljandimaa raielankidel läbi viidud vaatlustel oli kõik korras

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellest aastast saab Natura hüvitist taotleda vaid elektrooniliselt
Sellest aastast saab Natura hüvitist taotleda vaid elektrooniliselt Foto: Elmo Riig / Sakala

Veebruari teisel nädalal käisid Maksu- ja Tolliameti (MTA) ametnikud koos Keskkonnainspektsiooniga Viljandimaal metsas neljal erineval raielangil töötamise registreerimise vaatlusi tegemas. MTA maksuauditi osakonna juhtiv maksuaudiitor Tiia Põder rääkis, et kokku kontrolliti kaheksat langil töötanud inimest ja kuut äriühingut ning kõik metsas tööl olnud olid kenasti töötamise registris registreeritud. «Üks väike segadus oli, kuid see kõrvaldati kohe,» lisas Põder.

Lisaks kontrolliti ka ühte ehitusobjekti ning väikest toitlustuskohta, kus olid kõik töötajad kenasti registreeritud. Tiia Põder kõneles, et eriti rõõmustav on see, et ehitusobjektil oli töötajatele makstav ametlik palk igati normaalsel tasemel ja kontrollitud toitlustuskohas oli töötajate ametlik palk üle maakonna keskmise.

MTA jätkab vaatluste tegemist ning ettevõtjate nõustamist ümbrikupalkade teemal üle kogu Eesti, lisaks sellele on MTA on seadnud eesmärgi teha rohkem koostööd erinevate ettevõtete, liitude ja asutustega, et luua võrdsemat konkurentsikeskkonda.

Ametkond on käinud kohtumas kohalike omavalitsustega, et tutvustada neile võimalusi, kuidas kontrollida hangetel pakkujate tausta ning ebaausaid turuosalisi seeläbi riigi rahast eemal hoida ja võimaldada korrektsetel turuosalistel võrsetel alustel konkureerida. Sarnaseid kohtumisi on plaanis veel.

Tiia Põdra sõnul käitub valdav enamus ettevõtjaid korrektselt ning maksavad oma töötajatele ametlikku palka. «Meie ülesanne on neid ettevõtjaid ebaausa konkurentsi eest kaitsta ning selleks teeme nii töötamise registreerimise kontrolle, kuid aitame ka ettevõtjatel erinevaid riske üle vaadata ning nõustame teisi riigiasutusi, kuidas hangetel ausatele ettevõtjatele paremaid võimalusi anda,» rääkis Põder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles