Sakala teeb suurejoonelisest aastapäevaaktusest otseülekande

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

24. veebruaril kell 12.30 alustab Sakala otseülekannet Ugalast, kus pool tundi hiljem algab Eesti Vabariigi 100. aastapäeva kontsertaktus.

Nii enne kui pärast aktust intervjueerivad Sakala ajakirjanikud Sigrid Koorep ja Karl-Eduard Salumäe peole tulnuid ning vahendavad nende mõtteid kontserdist, Eesti aastapäevast ja iseseisvusest. Toimuva ülesvõtmise ja videopildi edastamise eest hoolitses Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia videomeeskond.

Kontsertaktusel, kuhu kõik viljandlased on kutsutud, astub lavale enam kui sajast inimesest koosnev esinejaskond. Suurtes koosseisudes saab näha Viljandi noorte sümfooniaorkestrit, muusikakooli tütarlastekoori ja Seasaare näitemängu seltsi. Kontsertaktuse saateansambli koosseisu kuuluvad Kristo Joosep, Jaan Jaago, Sander Kahu ja Lauri Lüdimois. Lavale astuvad ka Peeter Jürgens, Karl-Vahur Vingisaar, Stefan Hein, Elar Vahter, Tanel Ingi ja Adeele Sepp. Kontserti konfereerivad Ugala teatri juhid Kristiina Alliksaar ja Ott Aardam.

Lisaks muusikalistele numbritele ja Viljandi aastapreemiate kätteandmisele on lavastuses tähtsal kohal selleks puhuks filmitud lühifilmid, mille operaatoritöö ja režii on teinud Taavi Arus, ning kandvates rollides astuvad üles Tarvo Vridolin, Egon Nuter, Aarne Soro, Kaspar Velberg ja 94-aastane Viljandi elutöö preemia laureaat Karl Luht.

Ugala korraldusjuht ja aastapäevaaktuse projektijuht Heigo Teder arvutas, et kui sajale laval üles astuvale esinejale liita kõik ülejäänud tehnilised taustajõud ja Viljandi linnakodanikest vabatahtlikud, kes videoklippides osalesid, ulatub kontserdi õnnestumisse panustanud inimeste arv kahesaja ligi.

Ugala teatri kokkupandud kontsertaktuse lavastusmeeskonda kuuluvad lisaks eelnimetatutele lavastaja Tanel Ingi, stsenarist Gert Kiiler, muusikaline kujundaja Lauri Lüdimois, lavakujunduse autor Jaanus Laagriküll, koreograaf Oleg Titov, videorežissöör Taavi Arus, valguskujundaja Rene Liivamägi ja grimmikunstnik Merle Liinsoo. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles