Eesti sünnipäeval esineb isevärki kombinatsioon

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval astub Lennukitehases üles omamoodi segu Eesti muusikast: esimest korda esinevad koos Üllar Jörberg ja 5miinust.
Laupäeval astub Lennukitehases üles omamoodi segu Eesti muusikast: esimest korda esinevad koos Üllar Jörberg ja 5miinust. Foto: KRISTJAN TEEDEMA, ARDI TRUIJA

24. veebruaril kell 22 algab Lennukitehases üsna kummaline kontsert: lavalaudadele astuvad vana kooli meister Üllar Jörberg ja menukas räpipunt 5miinust.

«Meie peamised eesmärgid oli teha midagi enneolematut ning samas kõnetada erilise kuupäeva puhul võimalikult laiahaardeliselt eri generatsioone,» selgitas Valter Vaha, kes on üks «Wabariigi mällariks» nimetatud peo korraldajatest. «Üllar Jörberg on sündinud 1941. aastal, olles 23 aastat noorem kui Eesti Vabariik, ja 5miinust on kõige moodsam nähtus ning nad tundusid hullumeeleselt hea kombinatsioon.»

Vaha sõnul võib asjale läheneda ka selle nurga alt, et äkki leiavad noored tänu eelolevale peole kergemini üles muusika, mida on tehtud ammu enne neid, ning vanemad inimesed pööravad rohkem tähelepanu sellele, mis on parajasti populaarne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles