Lapsevanemad võitlevad kooli sulgemise eelnõu vastu

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani kooli hoolekogu liikmed Vahur Vingisaar (paremal) ja Reiko Sülla käisid üleeile vallavanem Tõnu Aavasalule 78 allkirjaga umbusaldusavaldust andmas.
Suure-Jaani kooli hoolekogu liikmed Vahur Vingisaar (paremal) ja Reiko Sülla käisid üleeile vallavanem Tõnu Aavasalule 78 allkirjaga umbusaldusavaldust andmas. Foto: Elmo Riig

Põhja-Sakala vallavalitsusele esitati teisipäeval 78 Tääksi ja Sürgavere õppekoha lapsevanema ja töötaja allkirjaga umbusaldusavaldus Suure-Jaani kooli direktori Epp Välba vastu. Võimaliku ametiseisundi kuritarvitamise tõttu saatis kooli hoolekogu liige Vahur Vingisaar haridusministeeriumile eile märgukirja, kus palub hinnata väikeõppekohtade analüüsi tellinud vallavanema Tõnu Aavasalu, eelnõu seletuskirja koostanud haridusnõuniku Liivi Lindemanni, volikogu esimehe Arnold Pastaku ja analüüsi koostanud Epp Välba tegevust. 

Eelnõus toodud põhjendused on kooli hoolekogu liikme Vahur Vingisaare hinnangul direktor Epp Välba või valla probleemid. Suure-Jaani kooli hoolekogu viie liikme allkirjaga pöördumises haridusministeeriumile tõi Vingisaar välja võimaliku huvide konflikti tulenevalt Arnold Pastaku ametikohast Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli direktorina. Samuti on ta Põhja-Sakala vallavolikogu esindaja Suure-Jaani kooli hoolekogus. 

Huvide konflikti täheldas Vingisaar ka Olustvere põhikooli direktori Liivi Lindemanni puhul, kes sulgemiseelnõu vallavalitsuse haridusspetsialistina ette valmistas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles