Politsei teenindustes ootab omanikku rohkem kui tuhat dokumenti

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja Piirivalveameti teenindustes on ootamas suur hulk taotletud dokumente.
Politsei- ja Piirivalveameti teenindustes on ootamas suur hulk taotletud dokumente. Foto: Marko Saarm

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) palub inimesi taotletud dokumendile ka järele tulla. Parajasti ootavad teenindustes omanikke tuhanded passid ja ID-kaardid.

Tallinna piiripunkti juht Raavo Järva tõdes, et Tallinna lennujaamas on sagedad juhtumid, mil inimesed avastavad lennule registreerides, et pass või ID-kaart on kehtivuse kaotanud ning sellise dokumendiga ei saagi reisile minna. «Et kaua oodatud reis ei jääks katki, tuleb kindlasti kõigi, ka kõige väiksemate pereliikmete dokumentide olemasolu ja kehtivus üle kontrollida,» toonitas Järva.

Aegsasti ette planeerides saab Eesti kodaniku korduvat ID-kaarti täiskasvanule ja esmast ID-kaarti lapsele kiiresti ja mugavalt taotleda PPA e-teeninduses. Kiirkorras saab ID-kaarti taotleda nii PPA teenindustes kui ka e-teeninduses, kuid kiirdokumendi saab kätte vaid Tallinnas asuvas teeninduses.

PPA identiteedi ja staatuste büroo peaekspert Marit Abram tuletab kodanikele meelde, et kui isikut tõendav dokument on valmis, peab sellele kindlasti ka järele tulema. «Teenindustes üle Eesti ootab omaniku üle tuhande erineva dokumendi, mis on vanemad kui kuus kuud,» lausus Marit Abram.

Teenindustes üle Eesti ootab väljastamist üle 30 000 isikut tõendavat dokumenti. Üle kuue kuu vanad dokumendid saadab PPA järk-järgult hävitamisele.

Hävitamisele läinud dokumendi omanik peab alustama kogu protseduuri uuesti ja tasuma uuesti ka riigilõivu. «Et end liigsest aja- ja rahakulust säästa, tasub oma dokumendile siiski järele tulla,» lausus Marit Abram.

Infot valmis dokumendi kohta saab politsei- ja piirivalveameti infotelefonilt 612 3000, mis töötab iga päev kella 8–19. Dokumendi saab kätte teenindustest nii elavas järjekorras kui ka käiku PPA kodulehel broneerides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles