Üheksa võimalust tähistada vabariigi 100. aastapäeva

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Tänavu peab meie kodumaa oma esimest kolmekohalise arvuga sünnipäeva. Riigi kohta pole seda just palju, kuid inim­skaalale asetatuna on see igati väärikas iga. Ajaga kuhjuvad kogemused, mälestused ja lood. Ajaga sünnib ajalugu. Pole mingi saladus, et sel armsal väikeriigil on olnud kirju minevik. Aastakümneid pole me näiteks tema sünnipäeva avalikult tähistada saanud. Praegu ei takista meid miski. Meil on riik. Meil on juubel. Me ei jäta seda pidu pidamata.

Kulinaarne pomm

Rahva kohta, kes on end läbi sajandite murdnud aganate ja halvaks läinud piimaga, oleme vägagi isukad. Andke meile põhjus ja me vaaritame nii, et selgroog raksub.

Kui aastavahetus toob eestlase pidulauale verivorstid ja hapukapsad, siis vabariigi aastapäeva eel püütakse meri kiludest tühjaks ning pigistatakse kanadest viimne kui muna välja – asu ei anta puuris, õrrel ega taluõuel siblivatele kaagutajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles