Juhtkiri. Märksõna on usaldus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Ei ole saladus, et Viljandi Centrumi kaubanduskeskuse plaanitava laienduse ümber käinud vaidlused on olnud paljuski tingitud usalduse puudumisest arendaja suhtes. Erinevad dokumendid võivad paljutki must valgel ette kirjutada või ära keelata, kuid lubatu piires võib arendaja ikkagi oma äranägemise järgi tegutseda. Et osa linlasi toda nägemust ei usalda, käiski enam kui kaks aastat diskussioon, mis vahel kippus üsna tuliseks.

​Nagu tänasest lehest võib lugeda, on asjaosalised leidnud konstruktiivset joont hoides lahenduse, mis võiks kõigi meelest toimida. On hea näha, kuidas omavahel üritatakse koostööd teha, ent sisulises mõttes on olukord suuresti samaks jäänud. Edasi õnnestus liikuda tänu linnavalitsuse seatud nõudele, et hoone ehitamisele peab eelnema arhitektuurikonkurss, mille nõuded koostab Eesti arhitektide liit. See annab ettevaatlikult meelestatud linlastele kindluse, et seda, milline uus ehitis välja hakkab nägema, on võimalik mõjutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles