Pikk vaidlus lõppes. Centrum sai linnalt uue maja kavandamise loa

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Centrum 2 nime kannab praegu ärikeskus, mille osaks on bussijaam. Kui arendajate plaan täitub, ehitatakse keskus peaaegu kolm korda suuremaks.
Centrum 2 nime kannab praegu ärikeskus, mille osaks on bussijaam. Kui arendajate plaan täitub, ehitatakse keskus peaaegu kolm korda suuremaks. Foto: Marko Saarm

​Enam kui kahe aasta pikkuse vaidlemise järel said Centrumi kaubanduskeskuse omanikud sel nädalal linnalt loa laiendada kaubamaja bussijaama parklasse, aga hoone ehitamisele peab eelnema avalik arhitektuurikonkurss.

«Järgmine samm on tõepoolest arhitektuurikonkurss, aga ma ei oska praegu arvata, millal see tuleb,» sõnas Centrumi arendusdirektor Riho Maisa. Tema sõnul oli detailplaneeringu kehtestamine sedavõrd pikk ja vaevaline protsess, et edasisi plaane omanikud teha ei julgenud. Alles nüüd, kui linnavalitsus on otsuse teinud, saavad nad hakata mõtlema, kuidas ja millal keskuse laiendamine ette võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles