Ugalas meenutatakse Kalju Komissarovit

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalju Komissarov lahkus möödunud aasta 6. märtsil, kaks päeva enne oma sünnipäeva.
Kalju Komissarov lahkus möödunud aasta 6. märtsil, kaks päeva enne oma sünnipäeva. Foto: Marko Saarm

Neljapäeval, 8. märtsil tähistab Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakond professor Kalju Komissarovi sünniaastapäeva. Sel päeval antakse esimest korda välja Kalju Komissarovi nimeline stipendium, selle saavad kaks Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna üliõpilast. Stipendium on algatatud Garmen Tabori, Tartu ülikooli ja Eesti teatriliidu ettepanekul ning Kultuurkapitali näitekunsti sihtkapitali toel. Stipendium on mõeldud erialaseks enesetäiendamiseks välismaal.

Praeguse kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna kõrghariduslike õppekavade ülesehitamise idee kuulub Kalju Komissarovile. Õppeprotsessis tähendab see, et tulevased etenduskunstide tehnilised ja loomingulised töötajad õpivad koos ja täiendavad loomeprotsessis üksteist. Stipendiumiga soovitakse väärtustada Kalju Komissarovi pikaajalist ja viljakat tööd teatrihariduse vallas.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles