Viljandlastest koondislased avasid hooaja Türgis

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi rattaklubi kasvandikud Kristjan Johanson (vasakul) ja Joosep Sankmann viibivad Eesti U-23 koondisega võistlusreisil Türgis.
Viljandi rattaklubi kasvandikud Kristjan Johanson (vasakul) ja Joosep Sankmann viibivad Eesti U-23 koondisega võistlusreisil Türgis. Foto: Erakogu

Viljandi rattaklubi kasvandikud Kristjan Johanson ja Joosep Sankmann avasid hooaja Türgis, startides pühapäeval Eesti koondise koosseisus «Grand Prix Alanya» ühepäevasõidul, mille Johanson lõpetas 53. ja Sankmann 94. kohaga.

Alanya ümbruses peetud UCI 1.2 kategooria 175-kilomeetrise ühepäevasõidu stardis oli hulga Continentali tasemega klubimeeskondi ja rahvuskoondisi.

Nagu selgitas Viljandi rattaklubi treener Marek Johanson, oli 20-aastase Kristjan Johansoni startimine riigi koondise põhikoosesisu liikmena varem teada. Samas oli 19-aastase Joosepi Sankmanni starti saamine meeldiv üllatus. «Kohapeal selgus, et osa meeskondi jäi tulemata ja see avas ka Eesti U-23 koondise esimese aastakäigu meestele võimalus profisõitu lähemalt nuusutada,» jagas Marek Johanson selgitust.

Kristjan Johansoni isa, kohaliku rattaklubi treeneri Marek Johansoni selgitust mööda oli võistlusraja esimene osa sile, sõidu keskele jäi kolm arvestatavat mäge ja lõpp muutus taas siledamaks. Sõidu võitis Kirill Pozdnyakov tiimist Synergy Baku CP Continental. Parima Eesti koondislasena sai Norman Vahtra 16. koha.

Kristjan Johanson läks sõitma ülesandega aidata võistkonnal kontrollida eest äramineku üritusi. «Esimesed tund aega käis korralik sõda, keskmiseks kiiruseks kujunes 49 kilomeetrit tunnis,» kirjeldas rattur sõidu algust. Oma sõnul alustas ta aktiivselt ja see kulutas teda sõidu väga palju. «Kui õige äraminek läks, olin juba raskes seisus ega suutnud kaasa minna,» lisas ta.

Sportlane tunnistas, et sõidu alguses grupi ees kulutas ta ennast isegi liiga palju ja jäi kuumuse tõttu vedelikupuudusesse. «Sattusin liialt hoogu. Mõistlikum oleks onud rahu säilitada ja paremini sõitu lugeda, aga vorm polegi kõige viletsam,» leidis Kristjan Johanson.

Mõnevõrra ootamatu stardivõimaluse saanud Joosep Sankmannile koondise treenerid pinget peale ei pannud ning otseseid ülesandeid talle sõidul ei seadnud. Temal oli võimalik endast vanemate konkurentidega sõites kogemusi korjata. «Selles mõttes oli minul hea startida, aga jalg oli 140-kilomeetrise sõidu peal juba suhteliselt läbi. Samas oli vorm üllatavalt hea,» kõneles Joosep Sankmann, kes varem nii pikal distantsil võistelnud polnudki.

Järgmise stardi teeb Eesti koondis juba 22.–25. veebruarini sõidetaval velotuuril «Tour of Antalaya».

Erakogu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles