Edevus ja võõras elu meelitavad lavale

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Sõdalase» trupp. Taga (vasakult) Ülle Rõigas ja püstolrolli teinud Kersti Kobi, ees Arvo Lamp, Kersti Sillaots ja juhendaja Andres Linnupuu.
«Sõdalase» trupp. Taga (vasakult) Ülle Rõigas ja püstolrolli teinud Kersti Kobi, ees Arvo Lamp, Kersti Sillaots ja juhendaja Andres Linnupuu. Foto: Ingel Vossmann-Treial

Mõni leiab, et kogu elu on üks suur teater. Mõnele jääb sellest väheks ja isegi kultuurikantsis käimisest ei piisa. Himu teatri järele on suisa nii suur, et tuleb endal püünele ronida. 

Õnneks on niisuguste kunstisõprade tarvis harrastusteatrid. Üks neist, EHH-Teater, tegutseb Abja kultuurimaja katuse all ja liidab endas inimesi väga erinevatelt elualadelt. Trupi ristiisa on praegune Abja kultuurimaja juhataja, kes kunagi ka ise harrastusteatris kaasa lõi. Kui omal ajal nime otsiti, olevat ta lausunud: «Ehh, kus meile meeldib teater!»

Selleks et kodus leiva peale võid ja vorsti oleks panna, peavad isehakanud näitlejad koolmeistri, karjäärinõustaja, raamatukoguhoidja, ehitusmehe ja isegi elektritarvikute müüja ametit. Kirju seltskond ühesõnaga. Juttu ajame trupi liikme ja eestvedaja Kersti Sillaotsaga, kelle argine ametinimetus on karjäärinõustaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles