Õhutemperatuur on 24. veebruaril kõikunud enam kui 40 kraadi võrra

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aasta 24. veebruar tõusis sooja poolest Viljandis kõigi aegade teisele kohale. Pilt on tehtud tol päeval Viljandi kohtumaja lähedal aastapäeva tähistamisel.
2014. aasta 24. veebruar tõusis sooja poolest Viljandis kõigi aegade teisele kohale. Pilt on tehtud tol päeval Viljandi kohtumaja lähedal aastapäeva tähistamisel. Foto: Elmo Riig

​Eesti Vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril on õhutemperatuur Viljandis aastate jooksul erinenud 40,4 kraadi võrra. Muid huvitavaid näitajaid pakub see kuupäev teisigi.

Keskkonnaagentuuri ilmavaatluste osakonna asejuhataja Külli Loodla ütles, et Viljandi ilmajaama esimesed ülestähendused pärinevad 1824. aastast, kuid toonase sajandi info on meieni jõudnud lünklikult või pole sootuks säilinud.

Sakala toimetuse palvel uuris Loodla 24. veebruaril Viljandis valitsenud ilma kohta järele nii palju, kui on keskkonnaagentuuris eri aastate kohta infot arhiivisügavustest välja võetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles