Kolm värvi. Kommi sisse

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Alustuseks tuleb iga värv eraldi kokku segada.
Alustuseks tuleb iga värv eraldi kokku segada. Foto: Aivar Kaljusaar

​Esimese asjana tuleb vesi keema panna. Tahan abivalmidust üles näidata ja kraani juurde tõtata, kuid minu hoogu pidurdatakse kohe. Tuleb välja, et kommide valmistamiseks kraanist tulevat joogivett kasutada ei tohi, sest see teeb karamelli kollaseks. Kommi sisse läheb pudelivesi. 

Karameļu Darbnīcal ehk Karamelli Töökojal on esindus ka Tallinnas, kuid esimest korda satun sellesse pereettevõttesse Jelgavas, kus asub peakontor. Firma on seadnud endale ambitsioonika eesmärgi saada 2020. aastaks Baltikumi juhtivaks karamellitootjaks. Selle kõrval tegeldakse ka väikese nišiäriga ning lastakse soovijatel ise komme valmistada. 

Kommitegu algab tutvustusega, millest saan muu hulgas teada, et karamellide tegemiseks kasutatakse siin üldjuhul ainult looduslikku toorainet. Ka kõik värvained on looduslikku päritolu. Oranž näiteks saadakse porgandist, roheline spinatist ja must mustast porgandist. Värve omavahel kombineerides on karamelli sisse pandud firmade logosid ja kirjutatud nimesid. Sõna võib koosneda kuni kaheksast tähest ja iga täht lisab kommide hulgale ühe kilo. 

Tagasi üles