Viljandi valla pidustused koonduvad Mustlasse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi vald tähistab Eesti Vabariigi 100. aastapäeva 22. veebruaril Mustlas.
Viljandi vald tähistab Eesti Vabariigi 100. aastapäeva 22. veebruaril Mustlas. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi vald tähistab Eesti Vabariigi 100. aastapäeva 22. veebruaril Mustlas. Päeva algab lipuheiskamisega Mulgi Majakale ja lõpeb rahvamajas aktusega.

Hommikul kella 10-st algaval lipuheiskamise tseremoonial avatakse ja õnnistatakse Mulgi Majakas. Peetakse kõnesid, koosviibijaid tervitab vabariigi peaminister Jüri Ratas ning esinevad lauljad ja rahvatantsijad. Muu hulgas kõlab kogukonna koori esitusel laul «Eesti lipp», mille üks autoreid on Tarvastust pärit rahvusliku liikumise liige Martin Lipp.

Pärast Mulgi Majaka avamist on kõik osalejad oodatud Tarvastu muusika- ja kunstikooli aulasse kringlit sööma ja teed jooma.

Pärastlõunal on mälestusaktused endiste riigitegelaste sünnikohtades. Mälestatakse Jaan Tõnissoni, Ado Birki, Jüri Jaaksonit, Johan Laidoneri ja Theodor Käärikut. Aktustel võtavad sõna Eesti Vabariigi ministrid, kaitseväe juhataja, riigisekretär ja Viljandi valla esindajad.

Kell 17 algab Mulgi Majaka juurest rongkäik Mustla Vabadussõja ausamba juurde ning kell 18 on Mustla rahvamajas pidulik Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud aktus, millel antakse kätte Viljandi valla aastapreemiad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles