Eestimaalasi paneks tunni kaugusel tööl käimist kaaluma 400-eurone palgatõus

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enam kui 1000 osalejaga uuringus tunnistas iga kuues vastanu, et kaaluks tunniajase autosõidu kaugusel töötamist 200-eurose palgatõusu korral. 500-eurose palgatõusu korral teeks seda juba kolmveerand vastanuist
Enam kui 1000 osalejaga uuringus tunnistas iga kuues vastanu, et kaaluks tunniajase autosõidu kaugusel töötamist 200-eurose palgatõusu korral. 500-eurose palgatõusu korral teeks seda juba kolmveerand vastanuist Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti inimesed vahetaks kodulähedase töökoha tunnise autosõidu kaugusel asuva vastu keskmiselt 400-eurose palgatõusu korral.

«Inimesed eelistavad selgelt kodulähedast tööd või töölähedast kodu,» rõhutas uuringu teinud CV-Online'i tööturuekspert Rain Resmeldt Uusen. «See tähendab, et kui riik viib 1000 töökohta Tallinnast välja, siis see on maakonnakeskustes haritud spetsialistidele tugev motiiv kodukanti jääda.»

Enam kui 1000 osalejaga uuringus tunnistas iga kuues vastanu, et kaaluks tunniajase autosõidu kaugusel töötamist 200-eurose palgatõusu korral. 500-eurose palgatõusu korral teeks seda juba kolmveerand vastanuist. Samal ajal kinnitas veerand vastanuist, et ei töötaks tunniajase autosõidu kaugusel mitte mingil juhul.

«Tunnine sõit igal hommikul ja õhtul teeb kokku töönädala jagu tunde igas kuus,» täpsustas Uusen. «Mitu vastanut kinnitas, et on mõnda aega kaugel tööl käinud, kuid see on olnud perekonnale koormav ning lõpuks on ikka jõutud elukohavahetuseni.»

Vastanuid tõid ka välja, et tunnine autosõit igal hommikul sunnib juba kaaluma töönädalaks perest eemale kolimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles