Ungari trio toob elamuse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Borbély mängib trios saksofoni ja klarnetit ning haruldasi puhkpille tárogató’t, bassklarnetit ja fujarat. Temaga koos esinevad tsimbalomil Miklós Lukács ja löökpillimängija András Dés.
Borbély mängib trios saksofoni ja klarnetit ning haruldasi puhkpille tárogató’t, bassklarnetit ja fujarat. Temaga koos esinevad tsimbalomil Miklós Lukács ja löökpillimängija András Dés. Foto: Erakogu

Hõimuvelledest ungarlaste muusika ei jäta kedagi külmaks ka kõige külmemal ajal. Selles saab veenduda homme kell 17 pärimusmuusika aida väikeses saalis kontserdil «Mihàly Borbély Polygon».

Ungari muusikaelu elava legendi, multiinstrumentalisti Mihály Borbély uus projekt «Polygon» on inspireeritud folgist, džässist ja tänapäeva muusikast. Borbély mängib trios saksofoni ja klarnetit ning haruldasi puhkpille nagu tárogató, bassklarnet ja fujara. Kõikjal Euroopas ja kaugemalgi kontserte andnud Borbély on esinenud koos selliste džässitippudega nagu Steve Coleman, Trilok Gurtu, Charles Lloyd ja paljud teised.

Eeloleva kontserdi emotsiooniskaala on lai, ulatudes melanhooliast provotseerivate helideni ning rulludes siis jälle kõrvupaitavatesse lahendustesse. Mihály Borbély trio koosseisule annavad erilise värvingu Ungari rahvapilli tsimbalomi helid Miklós Lukácsilt ja löökpillimängija András Dési rütmimustrid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles