Linnajuhid kutsuvad viljandlasi vabariigi sünnipäeva tähistama

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnajuhid kutsuvad viljandlasi vabariigi sünnipäeva tähistama.
Linnajuhid kutsuvad viljandlasi vabariigi sünnipäeva tähistama. Foto: Elmo Riig

Eesti Vabariigi sajanda sünnipäeva pidustused on Viljandis 24. veebruaril. Tähistamine kulmineerub kell 13 Ugala teatris, kuhu on oodatud kõik linnakodanikud.

Päev saab alguse kell 9, kui Viljandi noortevolikogu eestvedamisel viiakse küünlad Eesti iseseisvuse eest langenute haudadele.

Kell 9.30 loeb Viljandi linnapea Madis Timpson kohtumaja trepil ette Eesti Vabariigi iseseisvusmanifesti. Täpselt samal päeval ja samas kohas tegi seda 100 aastat varem toonane linnapea Gustav Talts.

Kohtumaja eest liigutakse ühises rongkäigus mööda Posti ja Tallinna tänavat ning Tasuja puiesteed kindral Johan Laidoneri ratsamonumendi juurde, kuhu orienteeruvalt kell 10.30 asetatakse pärjad.

Kell 11 saab alguse tänujumalateenistus Jaani kirikus.

Kell 12 pakutakse kogu perele tegevust Viljandi lauluväljakul. Seal on ka jõustruktuuride väljanäitus ja pakutakse pidupäevasuppi. Tegevus lauluväljakul kestavb kella 14-ni.

Riigi juubeli puhul on laululava tantsuovaalil avatud liuväli, mis on valgustatud ja avatud ööpäev läbi.

Lauluväljakult saavad alguse ka kaks matka. Kell 12 viib Peep Tobreluts huvilised kolmkümmend minutit kestvale loodusretkele Viljandi lossimägedesse ja kell 15 algab VLND fotomatk ümber Viljandi järve.

Päeva kõrghetk on kell 13 Ugala teatris algav kontsertaktus, mille lavastaja on Tanel Ingi. Samas antakse kätte tänavused Viljandi linna preemiad.

Kontsertaktusele on sissepääs kõigile vaba. Avatud on teatri kohvik.

Teatrimajas tehtavat saab jälgida otseülekande vahendusel Viljandi linna kodulehel www.viljandi.ee ja Sakala digilehes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles