Sakala malev võttis vastu liitlaste pealetungi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseliidu Sakala maleva mehed osalesid esimest korda Scoutspataljoni talvisel õppusel, kus nad võtsid kahel päeval vastu täiskompanii pealetungi.

«Mehed sai ainulaadse kogemuse ja arusaamise, mida tähendab soomusüksuse vastu võitlemine,» sõnas Sakala maleva väljaõppeülem kapten Himot-Märt Ilus. Tapa vallas kaitseväe keskpolügoonil peetud õppus kestis reedest pühapäevani.

Esimesel päeval ründas Sakala malevat taanlaste täiskompanii koos tankirühmaga ning teisel päeval olid ründajad britid. «Saime hakkama,» kinnitas Ilus.

Sakala maleva võitlejatele oli see esimene kord Scotuspataljoni talveõppusel osaleda ning nad olid Harju maleva meeste kõrval ainsad kaitseliitlased, kes õppusele pääsesid. «Tahan väga tänada Scoutspataljoni juhti ja liitlasi, et nad meile nii suurepärase võimaluse pakkusid. Tänu sellele said mehed ettekujutuse, mida tähendab sellistes oludes võidelda ja milleks me treenime,» sõnas Ilus.

Järgmisel aastal loodab Sakala malev viia talveõppusele juba 70 meest. «Lubasin, et tuleme kolm korda suurema üksusega ning vastasel saab olema viis korda raskem,» lisas väjaõppeülem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles