Oiu sadamas võtab kuju ligi poole kilomeetri pikkune jalutussild

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on pika puitraja algus selline. Tulevikus peaks see algama nii, et kõigil oleks sillale mugav pääseda ka lapsevankri või ratastooliga. Ametlikult avatakse ehitis 29. aprillil.
Praegu on pika puitraja algus selline. Tulevikus peaks see algama nii, et kõigil oleks sillale mugav pääseda ka lapsevankri või ratastooliga. Ametlikult avatakse ehitis 29. aprillil. Foto: Elmo Riig

​Oiu sadama lähedale luhale ehitatakse postidel rada, mis saab alguse paadisilla juurest ja kulgeb kaarja tõusuga peaaegu Võrtsjärveni välja. Kõrgeimas kohas jääb jalge alla neli meetrit tühja ruumi.

«Sealt on väga ilus vaade. Kui roostikumeri kasvab paari-kolme meetri kõrguseks, siis inimese silmad on umbes nelja ja poole meetri kõrgusel,» rääkis osaühingu Oiu Sadam juhatuse liige Anmar Pihlak üle neljasaja meetri pikkuse raja kõrgeimast kohast. Pooleli olev ehitis jõudis detailplaneeringus paberile 2009. aastal. Et seal on Natura ala, tuli rajatis ka keskkonnaametnikega kooskõlastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles