Maasikahooaeg on alanud

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aab
Jaak Aab Foto: sakala.ajaleht.ee

Igal aastal tunnustab riigihalduse minister Eesti parimaid algatusi, millel on oluline mõju mõne piirkonna arengule. Ka sel aastal kutsub rahandusministeerium üles esitama kandidaate regionaalarengut toetavate algatuste ehk Regionaalmaasika võistlusele.

Riigihalduse minister Jaak Aab kõneles, et regionaalareng ei sõltu ainult riigi otsustest, vaid suur ja tänuväärne panus on kohalikel inimestel ja piirkonnas asuvatel ettevõtetel. Kohalikud inimesed ja ettevõtted on need, kes loovad töökohti ning keskkonna, kus on hea elada.

«Ootame konkursile palju kandidaate, et inimeste, ettevõtete ja erinevate organisatsioonide panus oma piirkonna arengusse ei jääks märkamata ning parimad saaksid tunnustatud,» lausus minister Aab.

Sobiv kandidaat on 2017. aastal hakkama saanud väljapaistva regionaalarengut toetava algatuse või teoga. Konkursile võivad kandidaate esitada kõik: inimesed, organisatsioonid, riigiasutused ja omavalitsused. Samuti pole piiranguid kandidaatide esitamisel. Seega võib kandidaat olla nii füüsiline- kui ka juriidiline isik või hoopiski riigi ning kohaliku omavalitsuse asutus.

Auhind võidakse anda:

väljapaistva tegevuse eest regionaalvaldkonnas, mille tulemusena on edenenud piirkonna majandus (on loodud töökohti või pakutud piirkonnaspetsiifilisi tooteid või teenuseid);

väljapaistva tegevuse eest regionaalvaldkonnas, mis on muul moel oluliselt aidanud kaasa piirkonna arengule või piirkonna eripära säilimisele ja tutvustamisele;

väljapaistva tegevuse eest, millel on olnud oluline mõju regionaalarengu tähtsustamisele ühiskonnas.

Konkursile laekunud ettepanekuid hindab rahandusministeeriumi moodustatud komisjon, kes esitab tunnustusettepanekud riigihalduse ministrile.

Kandidaatide esitamise tähtaeg on 5. märts ning need tuleb esitada aadressile press@fin.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles