Mulgi vallas läheb suureks gaasirajatiste ehitamiseks

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detsembris valmis Eleringil uuendatud gaasimõõtejaam Põlvamaal Värska lähedal. Umbes samasugune jaam rajatakse ka Karksisse.
Detsembris valmis Eleringil uuendatud gaasimõõtejaam Põlvamaal Värska lähedal. Umbes samasugune jaam rajatakse ka Karksisse. Foto: Silver Gutmann

Kohaliku eluga harjunud Karksi ja Lilli kant muutub tänavu suvel rahvusvahelist mõõtu ehitustandriks, sest seal algavad mitme riigi gaasitarbimist mõjutavad tööd.

Aktsiaselts Elering sõlmis läinud nädalal lepingu Leedu ettevõttega UAB MT Group ja Saksa ettevõttega PPS Pipeline Systems GmbH, et ehitada Karksi vana gaasimõõtejaama asemele uus ja rajada Lillis liinikraanisõlm.

Eleringi kommunikatsioonijuht Ain Köster ütles, et töö läheb kokku maksma 8,1 miljonit eurot ning pool sellest tuleb Euroopa ühendamise rahastu programmist ja pool Eleringi rahakotist. Ehitustööd algavad sel suvel ja lõpevad plaani järgi aasta hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles