Kasinatest kallistajatest kooliõpilaste nooremad kolleegid on agarad kaardisaatjad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi gümnaasiumis jagati kallistusi.
Viljandi gümnaasiumis jagati kallistusi. Foto: Marko Saarm

Kui Viljandi gümnaasiumis oli tasuta kallistusi saada soovivate õpilaste hulk võrdlemisi tagasihoidlik, siis Paalalinna koolis ei paistnud tagasihoidlikkus kuskilt välja. Põhikooliõpilased täitsid sõbrapäeva kirjakasti sellise hooga, et seda tuli pärast iga vahetundi tühjendada.

Paalalinna kooli fuajeed täitis suur sagimine, nii et alguses polnudki näha, mida head-paremat on õpilasesindus ja õpetajad sõbrapäeva kohviku letile müüki pannud. Üha uusi küpsiseid tuli vahukoorega täita ja siis väiksematele õpilastele üle laua paari sendi eest ulatada. Teisel korrusel askeldasid aga meisterdajad, kes sõpradele ja kaasõpilastele kaarte tegid. Need sai pista spetsiaalselt selle päeva puhul väljapandud kirjakasti, mille sisu õpilasesinduse liikmed igal vahetunnil klasside järgi sorteerisid.

«Ta kipub kogu aeg täis saama,» ütles viiendas klassis käiv Elerin Leppik ja suundus õpilasesinduse ruumi, kus oli põrandale virnadesse laotud osa teisel vahetunnil postkasti poetatud kirjadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles