Juhtkiri. Avalikult vaikimise tasu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Seekordse pressisõbra ja -vaenlase valimiste tulemustega annab Sakala toimetus oma panuse selle heaks, et avalikus rollis poleks selgituste andmise asemel vaikimine variant, mille võib kergel käel valida. Ajakirjanikud võivad küsimusi esitades olla järjekindlad, ent nad ei saa kedagi vastama sundida ega tahagi seda teha, seda enam et avalikku tööd tegevad inimesed peaksid ise olema valmis oma otsuseid selgitama.

Üldjuhul õnneks ongi. Osalt ka seetõttu pälvis endise Võhma linnavolikogu liikme, praegu Põhja-Sakala vallavolikokku kuuluva Ago Vingissare kangekaelne vaikimine Võhma eelarveaukude teemal üle riigi nõnda suurt tähelepanu.

Iga kord, kui keegi, kellel lasub vähemalt moraalne kohustus ajakirjanduse vahendusel avalikkusele kommentaare jagada, sellest hoidub, tekib lehetoimetuses küsimus, kuidas edasi. Ei ole saladus, et vastus sellele oleneb konkreetsetest asjaoludest, nagu teema päevakajalisus või tolle inimese roll ja vastutuse suurus. Neid asjaolusid vaagides langetatakse otsus, kui pikalt ja tungivalt vastuseid küsida ning kas püüda inimesel nööbist kinni võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles