Vaimukas ja ilus lasteraamat

, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks näide auhinnatud illustratsioonidest: luuletust «Kui sul näpud põhjas» illustreerib kunstniku joonistatud väike tüdruk pildistatud põrandalaual, juures foto käbidest, mis osutavad abi pakkuvate ilmakaarte poole.
Üks näide auhinnatud illustratsioonidest: luuletust «Kui sul näpud põhjas» illustreerib kunstniku joonistatud väike tüdruk pildistatud põrandalaual, juures foto käbidest, mis osutavad abi pakkuvate ilmakaarte poole. Foto: Repro

Läinud aastal ilmunud Eesti 25 kaunima raamatu hulka valiti ka Milvi Panga lasteluulekogu «Mesikäpa esikäpad», mille on illustreerinud viljandlanna Mare Hunt ja kujundanud Katrin Kaev.

Asjatundjatest žürii leidis, et see on soe ja tundlik teos, mille illustratsioonid on rõõmsad ja lustlikud kollaažid mitte just väga traditsioonilises võtmes.

Mare Hunt rääkis, et tunnustuse pälvinud pildid ei sündinud üldse lihtsalt. Üks põhjus oli tema arvates see, et ta polnud varem luulekogusid illustreerinud. «Selle otsustasin aga kohe ära, et kasutan kollaažitehnikat, mis pakub tavapärastest piltidest huvitavamaid ja mitmekülgsemaid võimalusi luuletuste sisu ja meeleolu edasi anda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles