Viljandi linnapea allkirjastab ajaloo kalleima ehituslepingu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paalalinna kool läheb remonti tänavu suvel ja peab valmis olema 2019. aasta septembriks.
Paalalinna kool läheb remonti tänavu suvel ja peab valmis olema 2019. aasta septembriks. Foto: Marko Saarm

Teisipäeval allkirjastavad linnapea Madis Timpson ja osaühingu Silindia Ehitus juhatuse liige Toomas Perve Paalalinna kooli ehituslepingu, mille maht on Viljandis rekordiline, 4,8 miljonit eurot.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul teeb maksumuse kõrval ehituse eriliseks ka tõsiasi, et korda tegema asutakse linna viimast suurt põhikooli hoonet. «Paalalinna kool pidi Jakobsoni ja Kesklinna kooli järel päris pikalt oma järge ootama. Tahan tunnustada kooliperet, kes on suutnud remondi ära oodata ja kellel seisab ees viimane pingutus koolimaja uuenemise teel,» ütles Timpson.

«Linnavõim on kindlalt seda meelt, et panustama peab tulevikku. Meie eesmärk ei ole ilusad majad, vaid see, et hooned oleksid oma sisu väärilised,» rääkis linnapea.

Samuti avaldas Timpson heameelt selle üle, et ehituse hankeprotsess kulges sujuvalt ja ilma vaidlusteta. «Tunnustan linnavalitsuse ametnikke, kes koostasid tugeva hanke ja viisid läbi pakkumuste hindamise, mis ei toonud kaasa vaidlusi.»

Toomas Perve
Toomas Perve Foto: ELMO RIIG/SAKALA

Ehitustöid tegevate ettevõtjate nimel lepingule alla kirjutav Silindia Ehituse juhatuse liige Toomas Perve rõhutas, et ettevõte on alati Viljandi linna arengusse missioonitundega suhtunud ja usub, et maja renoveerimine aitab seal antava hariduse kvaliteedile kaasa. «On suur au panustada Viljandi arengusse,» ütles Perve. Kooli fuajees asetleidval lepingu sõlmimisel annab ta allkirja kolme võrdse partneri, osaühingute Silindia Ehitus ja Ehitus5ECO ning aktsiaseltsi Esro nimel.

Linnapea Madis Timpson lausus veel, et remondi algus tekitab temas erilise tunde, sest ta alustas 1981. aastal samas koolis haridusteed. «Vahepeal möödunud aastate jooksul ei ole koolimaja suuremat remonti näinud,» tõdes linnapea.

Viljandi Paalalinna kooli õppehoone rekonstrueerimist kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond meetmest «Koolivõrgu korrastamine» alategevuses «Põhikoolivõrgu korrastamine perioodil 2014–2020».

Ehitustööde lõpptähtpäev on tuleva aasta 16. august. Sama aasta 1. septembril alustab koolipere uuenenud hoones õppetööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles