Mulgid pühendavad tulevase neljapäeva oma kapsale

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgimaa toidud, näiteks puder, kapsad (pildil), korp ja kama on kujunenud eesti rahvustoitudeks.
Mulgimaa toidud, näiteks puder, kapsad (pildil), korp ja kama on kujunenud eesti rahvustoitudeks. Foto: Elmo Riig

Mulgi kultuuri instituut korraldab neli Mulgi toidu päeva, millest esimene on juba eeloleval neljapäeval ja millel tõstetakse aukohale kapsad.

«Ma olen ise ka üllatunud, kui hästi see teema on vastu võetud. Juba esimese toidu päeval on seitse õpituba ning kaasa löövad kaheksa söögikohta ja mitu kooli,» ütles Mulgi kultuuri instituudi juhataja Kaja Allilender. Möödunud nädala lõpul tutvustas ta Mulgimaad turismimessil «Tourest» ning ka seal oli üks piirkonna iseloomustajaid olnud toit, mis maitses rahvale väga. Pakuti Mulgi pruulikoja õlut ja krõpse, aga muidugi ka mulgiputru, karaskit ja korpe.

Putru käidi küsimas veel pühapäevalgi, aga nii kauaks seda kolm päeva kestnud messil ei jagunud. «Evelyn Tamm Mulgimaa Kogukonnaköögist teeb nii head mulgiputru, et sööd ja mõmised,» tähendas Allilender. Suur termostünnitäis putru oli esimesel messipäeval otsa saanud kahe ja poole tunniga ning Tallinnas polnud seda kuskil juurde teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles