Sisukord
Paberleht
Postimees

Mulgid pühendavad tulevase neljapäeva oma kapsale

2 min lugemist
Mulgimaa toidud, näiteks puder, kapsad (pildil), korp ja kama on kujunenud eesti rahvustoitudeks. FOTO: Elmo Riig

Mulgi kultuuri instituut korraldab neli Mulgi toidu päeva, millest esimene on juba eeloleval neljapäeval ja millel tõstetakse aukohale kapsad.

Tellijale Tellijale

«Ma olen ise ka üllatunud, kui hästi see teema on vastu võetud. Juba esimese toidu päeval on seitse õpituba ning kaasa löövad kaheksa söögikohta ja mitu kooli,» ütles Mulgi kultuuri instituudi juhataja Kaja Allilender. Möödunud nädala lõpul tutvustas ta Mulgimaad turismimessil «Tourest» ning ka seal oli üks piirkonna iseloomustajaid olnud toit, mis maitses rahvale väga. Pakuti Mulgi pruulikoja õlut ja krõpse, aga muidugi ka mulgiputru, karaskit ja korpe.

Putru käidi küsimas veel pühapäevalgi, aga nii kauaks seda kolm päeva kestnud messil ei jagunud. «Evelyn Tamm Mulgimaa Kogukonnaköögist teeb nii head mulgiputru, et sööd ja mõmised,» tähendas Allilender. Suur termostünnitäis putru oli esimesel messipäeval otsa saanud kahe ja poole tunniga ning Tallinnas polnud seda kuskil juurde teha.

12.08.2020 13.08.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto